Bel ons en stel uw vraag

030 - 244 00 65

bso Spelen op school, locatie Schalkwijk bestaat 10 jaar!

In september bestaat de buitenschoolse opvang (bso) Schalkwijk van Kinderstralen, Spelen op school 10 jaar. Dat betekent feest voor de bso-kinderen met onder andere een workshop, een springkussen en als afsluiting een feestelijke receptie op donderdag 21 september.

Alle ouders, kinderen, (oud)medewerkers en andere belangstellenden zijn
op 21 september van 17.00 tot 19.00 uur van harte welkom
voor een hapje, drankje en speelplezier
op de bso in Wijkcentrum De Triangel, Kloostergaarde 16 in Schalkwijk.

Het begin
In 2007 zijn we heel klein begonnen met eerst alleen maar 4 kinderen op de maandag in een buurtlokaal van het Triangel gebouw. Deze ruimte deelden we met de ‘kaartenmaakclub’ en de biljartclub. Soms kwamen kinderen dan opa of oma tegen: altijd gezellig! Op een gegeven moment hadden we zoveel kinderen dat we met de jongsten in het lokaal van de peuterspeelzaal terecht konden. Toen de peuterspeelzaal naar een andere locatie verhuisde, konden wij met alle kinderen naar hun grote lokaal. En daar was ook de toegang tot de speelplaats, dus dat was heel fijn.

Dorpskarakter
De bso ligt midden in het dorp, vlak bij basisschool St. Michiel. Op maandag, dinsdag en donderdag en in de schoolvakanties komen meer dan 20 kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar naar de opvang. Veel kinderen komen uit Schalkwijk, maar ook uit omliggende plaatsen als Houten, Tull en 't Waal en ’t Goy. Zij worden van school opgehaald door de bso-chauffeur.

Kleinschalige opvang
De opzet is kleinschalig, gezellig, net als thuis. Al tien jaar zorgt een vast team van betrokken, pedagogisch medewerkers voor continuïteit. Zij bieden veel mogelijkheden en activiteiten om ieder kind op een eigen manier te laten ontspannen: knutselen, buitenspelen, huiswerk maken. Iedere drie weken is er een wisselend thema en iedere 4e week een kookweek. De 8-plussers hebben een eigen ruimte waar ze kunnen chillen en gamen.


| Categorie: Buitenschoolse opvang

Scroll naar beneden